Terugblik bezoek Mark Rutte aan Campus Eemsdelta

Op woensdag 22 mei bracht demissionair minister-president Mark Rutte een werkbezoek aan de provincie Groningen. Dit bezoek stond in het teken van de economische agenda Nij Begun. Deze agenda richt zich op het versterken van de regionale economie in Groningen en Noord-Drenthe door middel van investeringen in diverse projecten gedurende de komende dertig jaar.

Gesprek met scholieren, studenten en docenten

Een van de tussenstops van zijn bezoek was Campus Eemsdelta. De minister-president ging in gesprek met scholieren, studenten en docenten over de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied, waaronder waterstof en batterijtechniek.  

Inzichten van bestuurders

De bestuurders van Campus Eemsdelta informeerden de minister-president over de rol van de campus in de regio. Ze benadrukten het belang van de campus als centrum voor talentontwikkeling en technologische innovatie. Bestuurders benadrukten ook dat de campus een cruciale rol speelt in het behoud van talent in de regio, door jongeren te inspireren en hen de vaardigheden te geven die nodig zijn voor een succesvolle carrière.

Ontwikkelplannen voor de toekomst

Ook de ontwikkelplannen van de campus kwamen aan bod. Rutte was onder de indruk van de nieuwe plannen voor het Campuspark/USPA, de Koppelplaats en de Poort van Noord. Rutte prees deze ambitieuze plannen. Hij bewonderde de visie om de campus verder te ontwikkelen als een levendig centrum voor leren, werken en recreëren. Ook was hij benieuwd naar de manieren waarop deze elementen bijdragen aan de persoonlijke en professionele groei van de scholieren, studenten en de bredere gemeenschap. 

Verbinding met de Economische Agenda Nij Begun

Rutte’s bezoek aan de campus onderstreepte het belang van investeringen in onderwijs en innovatie voor de economische groei van de regio. De economische agenda Nij Begun, waar dit bezoek deel van uitmaakte, beoogt het bevorderen van duurzame economische groei door middel van innovatie en samenwerking. 

De projecten en ontwikkelingen op Campus Eemsdelta, dragen bij aan het versterken van de regionale economie en het ontwikkelen van talent. Dit past binnen de bredere doelstellingen van de economische agenda om de regio veerkrachtig en toekomstbestendig te maken.

Delen: