Onderwijs

Op de campus kun je terecht voor opleidingen binnen het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs

Je wilt straks een goede baan en leuk werk. Op onze campus heb je daarom actief contact met bedrijven en organisaties uit de regio. Mede door onze praktijkgerichte faciliteiten, zie je hoe de theorie tot leven komt. Campus Eemsdelta is de leeromgeving voor meer dan 1.700 leerlingen en studenten. Je vind hier een uitgebreid aanbod aan onderwijsvormen – van praktijkonderwijs tot ISK en vwo+ tot beroepsopleidingen in zorg en welzijn – allemaal gevestigd onder één dak. Door het samenbrengen van theoretisch en praktisch onderwijs, bieden we unieke vakken en gepersonaliseerde leertrajecten.

Noorderpoort

Sinds september 2022 verwelkomt Noorderpoort Appingedam studenten in een gloednieuw gebouw op de campus. Onze focus ligt op persoonlijke aandacht en praktijkgericht leren. Wij bieden beroepsopleidingen in de vakgebieden zorg en welzijn aan. Daarnaast bieden we éénjarige Entree-opleidingen aan.

VO Eemsdelta

Als VO Eemsdelta-leerling krijg je toegang tot een breed scala aan onderwijsvormen, zoals praktijkonderwijs, vmbo, havo, vwo, vwo+ en ISK. Met je diploma van VO Eemsdelta ben je perfect voorbereid op je vervolgstap, ken je je talenten, ben je sterk in taal en communicatie, een wereldburger, trots op jezelf en je omgeving, en bovendien in staat om zelfstandig actie te ondernemen. We werken met je samen om te kijken wat je nodig hebt om deze doelen te bereiken. Centraal staat dat je leert door ontmoetingen met mensen en door actief te ondernemen binnen de Eemsdelta-regio.

Gedeelde faciliteiten

Campus Eemsdelta onderscheidt zich door een scala aan gedeelde voorzieningen en faciliteiten die het leren en het gemeenschapsgevoel bevorderen. In het hart van het scholencomplex bevindt zich de centrale kantine, een levendige ontmoetingsplek voor alle leerlingen en studenten. Daarnaast hebben we de mediatheek, waar leerlingen en studenten toegang hebben tot allerlei informatie.

Er een speciaal Kunst & Science gebouw met de mogelijkheid om creatieve en wetenschappelijke ontdekkingen te doen. De technische werkplaats is de ideale plek voor praktijkgericht onderwijs en het ontwikkelen van technische vaardigheden.

Voor de sportliefhebbers is er een uitgebreid sportcomplex. Daarnaast is er nog een multicourt, beachvolleybalveld, pannahooi en zelfs een boulderwand. Bovendien is er op het terrein nog veel meer te ontdekken, waaronder een voedsel- en pluktuin, een kas, een ecologische vijver, een tiny forest en binnenkort zelfs een sterrenwacht.

Deze gemeenschappelijke ruimten en faciliteiten dragen bij aan een levendige en diverse leeromgeving, waar leerlingen en studenten de kans krijgen om hun interesses te verkennen en nieuwe passies te ontdekken.

  • ©egbertdeboer.com