Economie

Ondernemerschap en innovatie op de campus

Campus Eemsdelta is een bruisend centrum voor economie en ondernemerschap, verrijkt met het nieuwe circulaire gebouw de Koppelplaats. Deze dynamische evenementenlocatie bevordert de interactie tussen scholieren, studenten en lokale bedrijven. Verken de veelzijdigheid van economische activiteiten en onderwijskansen, en ontdek de integratie van ondernemerschap in ons onderwijs. Leer meer over de faciliteiten die onze campus biedt voor economische groei en innovatie.

de Koppelplaats

De Koppelplaats op Campus Eemsdelta wordt een broedplaats van economische innovatie en praktisch leren. Hier komen techniek, creativiteit en ondernemersgeest samen. De plek wordt een katalysator voor regionale economische ontwikkeling, waar studenten en ondernemers elkaar ontmoeten en samenwerken aan toekomstgerichte projecten.

Voor ondernemers

Campus Eemsdelta biedt ondernemers unieke kansen. Door samenwerkingen met het onderwijs en toegang tot innovatieve projecten, kunnen ondernemers groeien en bijdragen aan de economische vitaliteit van de regio. Onze campus is een ontmoetingsplaats waar ideeën tot bloei komen en nieuwe zakelijke mogelijkheden worden ontdekt. Ontvang de laatste updates door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Ondernemerschap in onderwijs

Op Campus Eemsdelta is het onderwijs met ondernemerschap verweven. Leerlingen en studenten worden uitgedaagd om hun ondernemersgeest te ontwikkelen en praktische vaardigheden te leren. Dit gebeurt via interactieve projecten, samenwerkingen met lokale bedrijven en gerichte programma’s die de basis leggen voor toekomstige ondernemers en economische leiders.

Faciliteiten

De Campus Eemsdelta Groningen wordt met de komst van de Koppelplaats uitgerust met state-of-the-art faciliteiten die essentieel zijn voor het stimuleren van ondernemerschap. Met de Koppelplaats als een centraal punt, biedt de campus een unieke combinatie van ruimtes die zowel flexibel als functioneel zijn, speciaal ontworpen om ondernemerschap en economische ontwikkeling te ondersteunen.

De Koppelplaats vormt het hart van onze ondernemende activiteiten. Dit multifunctionele gebouw is niet alleen de thuisbasis voor verschillende arbeidsmarkt- en welzijnsinitiatieven, maar ook voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). Het biedt ruime mogelijkheden voor vergaderingen, creatieve werkplekken, en het organiseren van evenementen en congressen.

De campus biedt ook diverse werk- en maakpleinen, waar ondernemers en studenten samen kunnen komen om ideeën uit te wisselen en samen te werken aan projecten. Deze pleinen zijn laagdrempelig en stimuleren sociale interactie, leren en ontspanning, wat essentieel is voor de ontwikkeling van een bloeiende ondernemersgemeenschap.

Naast de fysieke ruimtes zijn er ook uitgebreide ondersteunende diensten beschikbaar, zoals co-working ruimtes en moderne vergaderfaciliteiten. Deze faciliteiten zijn ontworpen om creativiteit en samenwerking te stimuleren, en bieden een ideale omgeving voor netwerkevenementen, workshops en samenwerkingsprojecten.

Met deze faciliteiten streeft de Campus Eemsdelta ernaar om een levendige hub te zijn voor economische ontwikkeling. Het doel is om talent in de regio aan te trekken en te behouden, en een inspirerende plek te bieden waar jong en oud hun talenten kunnen ontwikkelen en tonen​​.