• Noorderpoort

  Status: Gerealiseerd

  Sinds september 2022 verwelkomt Noorderpoort Appingedam studenten in een gloednieuw gebouw op de campus. Onze focus ligt op persoonlijke aandacht en praktijkgericht leren, met een scala aan beroepsopleidingen in de sectoren zorg, welzijn en dienstverlening. Daarnaast bieden we eenjarige Entree-opleidingen en diverse educatieve cursussen aan.

  Lees verder
 • VIBES

  Status: Gerealiseerd

  Ben jij tussen de 12 en 27 jaar en woon je in de regio Eemsdelta? Dan biedt VIBES jou leuke workshops vol sport, creativiteit en persoonlijke groei. Meld je aan, ontdek je talenten en leer nieuwe skills. Iedere schoolweek, van maandag tot en met donderdag staan we voor je klaar.

  Lees meer
 • de Jonge Onderzoekers

  Status: Gerealiseerd

  Ben jij tussen de 8 en 18 jaar en woon je in de gemeente Eemsdelta? Dan nodigt de Jonge Onderzoekers je uit om de wereld van techniek en wetenschap te verkennen. Hier kun je op maandag en donderdag experimenteren en je creatieve ideeën tot leven brengen.

  Lees verder
 • Digital Art Factory

  Status: Gerealiseerd

  Ben jij tussen de 10 en 25 jaar en op zoek naar een plek om je creatieve en technische talenten te ontwikkelen? Dan is de Digital Art Factory (DAF) de ideale plek voor jou! Bij DAF draait alles om experimenteren, onderzoeken en creëren met moderne en innovatieve technieken.

  Lees meer
 • Hoofdingang

  Status: Gerealiseerd

  De hoofdingang van Campus Eemsdelta is aan de westzijde van het gebouw. Bij binnenkomst vind je aan de rechterzijde de receptie.

  Bereikbaarheid en parkeren
 • Basketbalveld

  Status: Gerealiseerd

  Het basketbalveld is dé plek voor iedereen die gek is op basketbal. Het veld is uitgerust met hoogwaardige baskets en markeringen, waardoor het ideaal is voor zowel trainingen als wedstrijden.

 • Beachvolleybalveld

  Status: Gerealiseerd

  Het beachvolleybalveld is een prachtige plek waar je samen kunt komen en kunt genieten van deze teamsport. Of het nu gaat om een vriendschappelijke wedstrijd of gestructureerde training, het veld biedt de perfecte omgeving om je vaardigheden te verbeteren.

 • Sportcentrum Solwerd

  Status: Gerealiseerd

  Sportcentrum Solwerd is uitgerust voor een breed scala aan sportactiviteiten. Het is de thuisbasis voor gymlessen, teamtrainingen en schooltoernooien. Met moderne apparatuur en voldoende ruimte voor verschillende sporten, zoals basketbal, volleybal en gymnastiek.

 • Boulderwand

  Status: Gerealiseerd

  De boulderwand is een mooie toevoeging voor liefhebbers van klimsport. Deze wand biedt uitdagende routes voor zowel beginnende als ervaren klimmers en stimuleert kracht, behendigheid en probleemoplossend denken. Kom je grenzen verleggen!

 • Daily Mile

  Status: Gerealiseerd

  De 'Daily Mile' is een onderdeel van de campus, waarbij we je aanmoedigen om dagelijks een mijl (ongeveer 1,6 km) te lopen of te joggen. Dit parcours, dat over de campus loopt, is niet alleen goed voor je gezondheid, maar helpt ook bij het verbeteren van de concentratie en het mentale welzijn. Een mooie manier om de dag energiek te beginnen of om tijdens een pauze even te ontspannen.

 • Pannakooi

  Status: Gerealiseerd

  Kom naar de pannakooi voor voetbal en andere balsporten. Deze kooi is perfect voor snelle potjes panna, waarbij behendigheid en snelheid centraal staan.

 • Havo, vwo en vwo+

  Status: Gerealiseerd

  In dit gebouw kun je vwo, havo en vwo+ volgen, waarbij het vwo je voorbereidt op studeren aan de universiteit of het hbo. Vwo+ is voor leerlingen die meer uitdaging zoeken. In de brugklas kun je kiezen uit talentklassen in kunst, cultuur, sport, techniek of ondernemen. Elke leerling kan ook kiezen uit verschillende keuzemodules die aansluiten bij persoonlijke interesses, zoals Digital Art Factory, theater of Cambridge English. Alle brugklassers krijgen het vak Onderzoek en Ontwerpen, waar je problemen voor echte bedrijven oplost. En heb je ondernemersbloed? Dan is het programma Jong Ondernemen met de Junior Company iets voor jou.

  Lees verder
 • Praktijkonderwijs (PrO)

  Status: Gerealiseerd

  Bij ons Praktijkonderwijs (PrO) kun je terecht na de basisschool. Je moet een speciale verklaring nodig om hier te mogen starten. Bij PrO leer je door dingen te doen. Je mentor helpt je om te vinden waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Samen maak je plannen voor wat je wilt leren. We helpen je ook om een baan te vinden. Na PrO kun je verder leren op het MBO. Ons doel is dat je leert om zelf dingen te doen, blij bent op school en een goede plek vindt in het leven.

  Lees verder
 • Vmbo en ISK

  Status: Gerealiseerd

  In dit gebouw vind je een breed scala aan onderwijsprogramma's. Hier zitten verschillende soorten vmbo: vmbo-t, vmbo-kb, vmbo-bb en ook vmbo-OOM. Het curriculum is ontworpen om leerlingen voor te bereiden op het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) of verdere studie. Naast de standaardlessen worden leerlingen ook betrokken bij projectmatig werken en excursies, die hen helpen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

  Ook de Internationale Schakel Klas (ISK) vind je hier, speciaal opgezet voor leerlingen van 12 tot 18 jaar die nieuw zijn in Nederland en de Nederlandse taal niet of nauwelijks spreken. Het programma, dat gemiddeld twee jaar duurt, focust op het snel aanleren van de Nederlandse taal om leerlingen voor te bereiden op instroom in het reguliere voortgezet onderwijs of het MBO.

  Lees verder
 • Urban Sports Park Appingedam

  Status: Idee

  Het USPA-initiatief is ontstaan op initiatief van Jong Noord, en wordt ontwikkeld in samenwerking met de Gemeente Eemsdelta. Gedurende afgelopen winter werden drie ontwerpsessies georganiseerd om ideeën te verzamelen voor de inrichting van het USPA. Meer dan veertig belanghebbenden, waaronder scholieren, ouders en sporters, deelden hun kennis, informatie en behoeften, wat resulteerde in het Programma van Eisen.

  Lees meer
 • de Koppelplaats

  Status: Planfase

  De gemeente Eemsdelta neemt een nieuwe stap in de ontwikkeling van het Campusgebied met de komst van de ‘Noordzone’. Waar nu de oude schoolgebouwen verdwijnen, verrijst binnenkort de Koppelplaats. Dit nieuwe circulaire gebouw wordt het thuis voor uiteenlopende initiatieven: van het Technasium en de clubs van het Urban Sports Park tot de Fieldlabs van de Rijksuniversiteit Groningen. Ook biedt het een plek voor de Jonge Onderzoekers, VIBES, de Digital Art Factory en diverse andere kunst- en cultuurgroepen.

  Lees meer
 • Campus Café

  Status: Gerealiseerd

  Het Campus Café is dé ontmoetingsplek waar je als geïnteresseerde informatie kan krijgen en ideeën kunt uitwisselen over de ontwikkeling omtrent de Campus Eemsdelta Groningen.

  Lees meer