Urban Sports Park Appingedam

Een sportieve toevoeging op Europees niveau

Het USPA-initiatief is ontstaan op initiatief van Jong Noord, en wordt ontwikkeld in samenwerking met de Gemeente Eemsdelta. Gedurende afgelopen winter werden drie ontwerpsessies georganiseerd om ideeën te verzamelen voor de inrichting van het USPA. Meer dan veertig belanghebbenden, waaronder scholieren, ouders en sporters, deelden hun kennis, informatie en behoeften, wat resulteerde in het Programma van Eisen.

Voorzieningen en richtlijnen

De meest genoemde voorzieningen die in het programma zijn opgenomen, zijn gericht op skaten, een pumptrack, graffiti, freerun parcours en recreatieve plekken. Het USPA wordt dus een veelzijdige plek waar mensen van alle leeftijden van kunnen genieten.

Het PvE bevat ook zeven belangrijke ontwerprichtlijnen:

  1. Intergenerationeel: Het USPA zal voorzieningen bieden voor mensen van verschillende leeftijden, waardoor het een ontmoetingsplek wordt voor jong en oud.
  2. Multifunctioneel: Gezien de beperkte ruimte moeten voorzieningen zo veel mogelijk multifunctioneel worden ingezet.
  3. Meerdere doelgroepen: Het USPA moet rekening houden met verschillende doelgroepen, waaronder mindervaliden.
  4. Nabijheid en integratie: Het park moet goed geïntegreerd zijn in de omgeving en gemakkelijk bereikbaar zijn voor iedereen.
  5. Authentieke sfeer: Het USPA zal de kenmerkende sferen van de gemeente Eemsdelta weerspiegelen, zoals haven, fabriek, boerderij en bouwplaats.
  6. Bottom-up karakter: Het ontwerp van het USPA is gebaseerd op de input en wensen van de gemeenschap en belanghebbenden.
  7. Draagvlak voor efficiënt beheer, onderhoud en duurzame exploitatie: om de faciliteiten van USPA in optimale staat te houden en te zorgen voor een aantrekkelijke omgeving voor alle gebruikers

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste updates over het Urban Sports Park Appingedam en andere ontwikkelingen op de Campus Eemsdelta Groningen? Blijf dan onze website volgen voor meer nieuws en informatie.

Voor een visuele vooruitblik kun je onze volledige collectie artist impressions bekijken op onze Facebook-pagina.