Cultuur

Ontdek een wereld van creativiteit en cultuur op Campus Eemsdelta!

Ontdek de culturele sfeer op Campus Eemsdelta! De Koppelplaats is straks het centrum voor de Jonge Onderzoekers, VIBES, de Digital Art Factory en diverse andere kunst- en cultuurgroepen. Laat je inspireren door de innovatieve projecten en de unieke samenwerkingen tussen leerlingen, studenten en organisaties.

de Koppelplaats

Met een focus op cultuur transformeert de Koppelplaats tot een dynamische ruimte voor culturele verrijking. Hier vind je een pop-up theater en diverse activiteiten die de brug slaan tussen oude ambachten en nieuwe technieken zoals digitaal tekenen. Dit unieke initiatief wordt mogelijk gemaakt door provinciale subsidies en versterkt de band tussen kunst, techniek en de gemeenschap.

Campus Club

Op de campus draagt de Campus Club bij aan de culturele ontwikkeling van kinderen en jongeren. Met initiatieven zoals de Digital Art Factory, de Jonge Onderzoekers en VIBES, biedt het een platform waar ze hun creativiteit kunnen ontplooien en nieuwe vaardigheden kunnen leren. Deze programma’s verrijken het onderwijs en creëren een omgeving waar jongeren kunnen groeien in hun artistieke en culturele ontwikkeling.

Culturele agenda

De campusagenda staat vol met activiteiten. Neem een kijkje tussen tussen de activiteiten. De campus biedt een breed scala aan evenementen die cultuur in alle vormen vieren. Blijf op de hoogte van de laatste evenementen en kom langs voor jouw portie cultuur op de campus.

Faciliteiten

Campus Eemsdelta vormt een centrum voor culturele activiteiten, verrijkt met faciliteiten die creativiteit en artistieke ontwikkeling bevorderen. Naast de theaterzaal en creatieve werkplaatsen biedt de campus een breed scala aan mogelijkheden.

Binnen deze culturele hotspot speelt de te realiseren Koppelplaats een sleutelrol, niet alleen als ontmoetingsplek voor innovatie en ondernemerschap, maar ook als een centrum voor culturele activiteiten. De Koppelplaats biedt een podium voor allerlei activiteiten, waardoor leerlingen, studenten en de lokale gemeenschap toegang hebben tot culturele ervaringen.

Daarnaast stimuleert de Campus Club, met initiatieven zoals de Digital Art Factory (DAF), de Jonge Onderzoekers en VIBES, de culturele ontwikkeling bij jongeren. Deze programma’s bieden een platform voor creatieve expressie en leren, waarbij studenten hun artistieke vaardigheden kunnen ontwikkelen en presenteren.

Het culturele aanbod op de campus wordt verder versterkt door een reeks workshops, gericht op verschillende leeftijdsgroepen, van jong tot oud. Deze workshops zijn ontworpen om zowel persoonlijke groei als creatieve bezigheden te ondersteunen, en bieden een gevarieerde leerervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur.