Geschiedenis

Zo is Campus Eemsdelta Groningen ontstaan.

Ontstaan

In 2015 bleek dat de schoolgebouwen van VO Eemsdelta en MBO Noorderpoort geen toekomst hadden. De schoolbestuurders en gemeente Eemsdelta zagen in een nieuw gebouw op een nieuwe campus een kans voor het onderwijs en de regio. Het idee van de campus was geboren. Hoe dit idee verder is ontwikkeld door de tijd heen zie je in de tijdlijn hieronder.

 • Sloop Zusterflat

  De Zusterflat is tientallen jaren een mooi thuis is geweest voor de studenten verpleegkunde uit de regio. Het gebouw stamt uit de jaren 60, is sterk verouderd en daarom al jaren niet meer in gebruik. De Zusterflat maakt plaats voor de nieuwe campus.

 • Plaatsing Poort van Noord

  De plaatsing van dit bijzondere bouwbord markeert het begin van de bouw van de nieuwe campus. Hier komt een campus ‘dat het kloppend hart van dit gebied gaat worden met veel meer dan alleen onderwijs’, aldus wethouder Jan Menninga.

 • De eerste heipaal

  Met het zetten van de laatste officiële handtekening op 16 februari 2021 komt het nieuwe schoolgebouw voor de Stichting VO Eemsdelta er definitief. Diezelfde middag wordt er symbolisch een gouden heipaal geslagen. 

 • Hoogste punt bereikt

  Op 30 september 2021 wordt de vlag gehesen op het nieuwe schoolgebouw van de VO Eemsdelta. Het hoogste punt is bereikt. Een mijlpaal en reden voor een feestje!

 • Nieuw gebouw in gebruik

  Op 3 juni 2022 is het nieuwe gebouw in gebruik genomen. Het nieuwe aardbevingsbestendige en energieleverende gebouw op de campus wordt klaargemaakt voor het schooljaar 2022 – 2023 door VO Eemsdelta en MBO Noorderpoort.

 • Officieel openingsfeest campus

  Op 1, 2 en 3 juni 2023 is de opening van de nieuwe campus op grootse wijze gevierd. Speciaal voor leerlingen, genodigden en mensen uit de regio was er een programma. De rode draad van de festiviteiten: Campus aan, toekomst aan!