Sport en recreatie

Ontdek de sportieve kant van Campus Eemsdelta en doe mee!

Op onze groene campus vind je alles voor dagelijkse sportactiviteiten. Loop de ‘Daily Mile’, leef je uit in het Urban Sports Park of klim aan de boulderwand. Naast onze nieuwe sporthal bieden we ook sportplezier in de pannakooi, op het beachvolleybalveld, de multi-court en de klimwand. Kom en ontdek het zelf!

Urban Sports Park Appingedam

Ontdek het te realiseren Urban Sports Park Appingedam, een uniek sport- en recreatiepark dat samenwerking met de Gemeente Eemsdelta en Jong Noord combineert. Met voorzieningen voor skaten, een pumptrack, graffiti-wall, en een free-run parcours, biedt USPA een levendige ontmoetingsplek voor sportliefhebbers van alle leeftijden​​.

Sporthal

Onze sporthal is beschikbaar voor leerlingen, maar ook inwoners uit de gemeente Eemsdelta. Perfect voor teamtrainingen, wedstrijden of gewoon een potje basketbal of volleybal. Huur de hal en ervaar de gloednieuwe faciliteiten.

Sportprogramma’s van VIBES

VIBES biedt een scala aan sportprogramma’s zoals freerunning, voetbal, tafeltennis, dans, kickboksen en full body workouts. Deze programma’s zijn ontworpen om studenten en jongeren te motiveren en te inspireren, en bieden een leuke en uitdagende manier om fit te blijven.

Faciliteiten

Sportfaciliteiten op Campus Eemsdelta zijn zorgvuldig ontworpen om aan de diverse behoeften van leerlingen, studenten en de lokale gemeenschap te voldoen. De campus beschikt over een breed scala aan faciliteiten, waaronder een beachvolleybalveld, basketbalveld, boulderwand, Daily Mile parcours en een pannakooi. Deze faciliteiten zijn niet alleen bedoeld om fysieke activiteit te stimuleren, maar ook om sociale interactie en teamgeest te bevorderen.

Het beachvolleybalveld en basketbalveld zijn ideaal voor zowel informele spelletjes als competitieve wedstrijden, wat ze tot populaire verzamelplaatsen maakt voor sportliefhebbers van alle niveaus. De boulderwand biedt een uitdagende klimervaring, geschikt voor zowel beginners als ervaren klimmers, en draagt bij aan het ontwikkelen van kracht en behendigheid.

Het Daily Mile parcours, een innovatieve toevoeging aan de campus, is perfect voor wandelaars en hardlopers die hun conditie willen verbeteren of gewoon een ontspannen rondje willen lopen. Dit parcours biedt een veilige en toegankelijke route voor hardlopers van elk niveau en leeftijd.

De pannakooi is een centraal punt voor voetballiefhebbers, waar je kunt samenkomen voor een potje voetbal, wat bijdraagt aan de levendige sfeer op de campus. Deze faciliteit wordt vaak gebruikt voor spontane wedstrijden en is een fijne plek om te ontspannen en nieuwe vrienden te maken.

Naast deze faciliteiten biedt de campus ook ruimtes voor andere sporten en activiteiten zoals tafeltennis, dans, kickboksen en full-body workouts, onderdeel van het VIBES-programma. Dit zorgt voor een uitgebreid aanbod aan sportieve mogelijkheden, waarmee we een breed publiek aantrekken.