Voorlichting voortgezet onderwijs bij de Molenberg

Tijdens een speciale voorlichting op maandag 16 oktober, geeft Campus Voortgezet Onderwijs Eemsdelta, samen met andere scholen uit de regio, informatie in de Molenberg te Delfzijl. Leerlingen uit groep 8 en hun ouders zijn van harte welkom en ontvangen een uitnodiging via de basisscholen.

Wat kun je verwachten?

De voorlichting biedt informatie over verschillende onderwijsvormen en scholen. Een bijzonder nieuwtje van Campus VO Eemsdelta: vanaf het schooljaar 2023-2024 introduceren ze een technasium traject voor alle brugklassers op havo/vwo niveau.

Wat houdt het Technasium in?

In het Technasium volgen alle havo/vwo brugklassers het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). In dit vak werken leerlingen in groepen aan echte projecten die door bedrijven zijn aangeleverd. Het curriculum legt de nadruk op samenwerking, creatief denken en het ontwikkelen van technische en ICT-vaardigheden.

De schoolgebouwen op de Campus Eemsdelta beschikken over speciale techniek- en sciencelokalen, de nieuwste apparatuur en diverse ontwerpprogramma’s. Zo kun je van jouw ideeën echte producten maken! Meer details over het Technasium zijn te vinden in dit informatieboekje.

Interesse?

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Campus VO Eemsdelta voor meer informatie. Wie weet verwelkomen we jou volgend schooljaar in onze prachtige schoolgebouwen op Campus Eemsdelta!

Delen: