Unieke minor ‘Expeditie het gezonde Noorden’ start september

Komend semester in september, wordt de Campus Eemsdelta Groningen verrijkt met een unieke minor ‘Expeditie Het Gezonde Noorden’. Deze studierichting richt zich op de complexe gezondheidsvraagstukken waarmee we vandaag de dag worden geconfronteerd.

Deze minor wordt aangeboden door een gezamenlijk initiatief van Noorderpoort, Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen, waarbij interdisciplinair samenwerken de rode draad vormt.

Een praktijkgerichte leerervaring

Het gezondheidsprogramma legt de focus op de mogelijkheden die individuen hebben om gezond te blijven in hun dagelijks leven, of dit nu thuis, op het werk, op school of tijdens vrijetijdsbesteding is. De leerervaring gaat verder dan de traditionele klaslokalen en duikt de echte wereld in, waardoor studenten van dichtbij met de uitdagingen van de publieke gezondheid geconfronteerd worden.

In ‘Expeditie het gezonde Noorden’ kijken we verder dan alleen de theorieën in de klas.

Eerste expeditie: Uitdagingen in regio Appingedam

De eerste expeditie brengt studenten naar de regio Appingedam, waar zij uiteenlopende gezondheidsvraagstukken zullen aanpakken. Deze kunnen variëren van obesitaspreventie en sociale isolatie tot het creëren van een gezondere leefomgeving in de wijk. De deelnemende studenten, die momenteel uit 14 enthousiastelingen bestaan, zullen hierbij niet alleen leren van hun docenten, maar ook van elkaar en de lokale bevolking.

Contact en aanmelden

Voor meer informatie over de minor ‘Expeditie Het Gezonde Noorden’ kun je terecht op de website van Aletta Jacobs School of Public Health. Als je vragen hebt of kennis wilt maken met de expeditieleden, kun je contact opnemen met projectleider Katrien Colman via k.s.f.colman@pl.hanze.nl. Dit is een prachtige kans om bij te dragen aan een gezonder Noorden. Wees er dus snel bij en meld je aan voor deze unieke minor.

Delen: