Terugblik op ‘Wetenschap op de Campus’

Afgelopen zaterdag 7 oktober opende de Campus Club van de Campus Eemsdelta Groningen haar deuren voor het evenement ‘Wetenschap op de Campus’. Veel kinderen (en hun ouders en grootouders) kwamen samen om in de fascinerende wereld van wetenschap en technologie te duiken.

Verscheidenheid aan activiteiten

Van het maken van animaties en het doen van proefjes met het labteam, tot het leren besturen van drones en zelf muziek maken; er was iets voor iedereen. De sfeer was gemoedelijk, en met een mooie doorloop gedurende de dag kon iedereen op zijn eigen tempo alle activiteiten en workshops verkennen.

Creativiteit bij de Digital Art Factory

Bij de Digital Art Factory konden bezoekers hun creativiteit de vrije loop laten en hun eigen special effects creëren. Sommigen maakten een filmpje met monsters op hun hoofd, terwijl anderen kozen voor rook uit hun oren. Iedereen mocht hun creaties mee naar huis nemen!

Foto: Jonge ontdekkers duiken in de wereld van muziektechnologie tijdens Wetenschap op de Campus.

Daarnaast bood de wetenschapstruck van de RUG-Faculteit Science and Engineering inzichten in de nieuwste trends in techniek en wetenschap. En voor de jonge wetenschappers in spe was er de kans om te knutselen met De Jonge Onderzoekers, van het maken van een bouten-mannetje tot solderen.

Kennismaking en toekomstplannen

Het evenement was niet alleen een mooie manier voor kinderen om te leren en te experimenteren, maar ook een kans voor bezoekers om kennis te maken met de campus en de toekomstige plannen daarvoor.

We willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze geslaagde dag en wie weet tot volgend jaar! Voor een sfeerimpressie van de dag, neem een kijkje in ons fotoalbum op onze Facebookpagina.

Delen: