Jonge ondernemers maken indruk op bedrijfsleven Appingedam

Drie leerlingen van Campus VO Eemsdelta presenteerden zichzelf begin deze maand aan de ondernemersvereniging van Appingedam (OKA). De ondernemers waren positief verbaasd over hun professionele pitches. Het doel van de bijeenkomst was ‘wederzijdse inspiratie’ en werd gehouden in samenwerking met Kansrijke Groningers op de locatie van Univé Appingedam.

Tijdens deze avond pitchen de leerlingen, die meedoen aan het project Jong Ondernemen gesubsidieerd door Kansrijke Groningers, hun bedrijven aan een publiek van gevestigde ondernemers. Ze namen het podium en deelden hun ideeën en de waarde die ze aan de markt kunnen toevoegen. Een mooi moment, waarbij de jonge ondernemers hun enthousiasme en gedrevenheid toonden.

‘De leerlingen hadden we nog wel langer willen horen’

De reacties van de aanwezige ondernemers waren buitengewoon positief en veelbelovend. ‘De leerlingen hadden we nog wel langer willen horen’, ‘erg mooi en knap,’ en ‘viel op hoe goed het in elkaar zat’. Het leidde tot ideeën voor nieuwe samenwerkingen en bij een van de bedrijven werd zelfs een order geplaatst.

Flamerous, Junior Company van het Jaar, tijdens de opening van de campus. Foto: Sjoerd Knol.

Junior Company van het jaar

Het team van vijf, geleid door Yentl de Jong, presenteerde ‘Flamerous‘, hun winnende bedrijfsconcept als Junior Company van het jaar. Flamerous maakt gepersonaliseerde kaarsen met een persoonlijke boodschap. Ze werden zelfs geïnterviewd door Radio 1. Yentl, wiens ouders ondernemers zijn, had nooit gedacht dat ze zelf zou ondernemen, totdat dit project kwam. Nu wil ze het bedrijf met haar team zelfstandig voortzetten en werken ze samen elke zaterdag aan de kaarsenproductie.

Gepersonaliseerde mokken

Cups&Co, opgericht door Naomy Schuppers, biedt gepersonaliseerde mokken als alternatief voor wegwerpbekers op school. Het team koos voor duurzame keramieke sublimatiemokken waarbij de inkt in de mok wordt ingebrand. De school heeft 200 mokken besteld met het logo van Campus Eemsdelta. Naomy benadrukt de uitdagingen en leermomenten in het ondernemerschap en ziet het als een optie voor de toekomst. Er is zelfs een grote order van 700 bekers geplaatst bij Cups&Co in samenwerking met George Martens VO Eemsdelta.

Sleutelhangers

Decoratielab, opgericht door Esmir Karoviç en zijn team, ontstond na verschillende mislukte ideeën. Ze vonden succes met 3D-geprinte sleutelhangers. Ze werkten samen met de school om 700 sleutelhangers met het campuslogo te produceren voor de feestelijke opening. Esmir heeft veel geleerd over ondernemen, zoals het aanspreken van mensen en presenteren.

De producten met van links naar rechts Decoratielab, Flamerous en Cups&Co

Het evenement heeft een belangrijke boodschap overgebracht: de toekomst van het ondernemerschap in Appingedam is veelbelovend en wordt gevoed door de energie en creativiteit van jonge ondernemers. Door deze jonge talenten te ondersteunen en mogelijkheden te bieden om hun ideeën te realiseren, kan de lokale ondernemersgemeenschap floreren en blijven groeien.

Jong Ondernemen & Kansrijke Groningers

Leerlingen van de Campus VO Eemsdelta in Appingedam nemen deel aan Jong Ondernemen’s Junior Company. Dit door Kansrijke Groningers gesubsidieerde programma stelt leerlingen in staat om hun eigen bedrijf op te richten en leert hen onder andere hoe ze een bedrijfsidee kunnen pitchen.

Delen: