
•
Het Urban Sports Park Appingedam: Een unieke toevoeging
De plannen voor het Urban Sports Park Appingedam (USPA) kunnen door naar de volgende stap. Het College keurde afgelopen dinsdag het Programma van Eisen goed, en dit betekent een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van dit sportieve en recreatieve park.
Samenwerking tussen Jong Noord en Gemeente Eemsdelta
Het USPA-initiatief is ontstaan op initiatief van Jong Noord, en wordt ontwikkeld in samenwerking met de Gemeente Eemsdelta. Gedurende afgelopen winter werden drie ontwerpsessies georganiseerd om ideeën te verzamelen voor de inrichting van het USPA. Meer dan veertig belanghebbenden, waaronder scholieren, ouders en sporters, deelden hun kennis, informatie en behoeften, wat resulteerde in het Programma van Eisen.
Video: Ontdek de visie achter het Urban Sports Park Appingedam en hoe het een gemeenschap samenbrengt en de regio internationaal op de kaart zet.
Voorzieningen en activiteiten: Wat kun je straks doen in USPA?
De meest genoemde voorzieningen die in het programma zijn opgenomen, zijn gericht op skaten, een pumptrack, graffiti, freerun parcours en recreatieve plekken. Het USPA wordt dus een veelzijdige plek waar mensen van alle leeftijden van kunnen genieten.
Zeven ontwerprichtlijnen: De basis voor een geslaagd park
Het Plan van Eisen bevat ook zeven belangrijke ontwerprichtlijnen:
- Intergenerationeel: Het USPA zal voorzieningen bieden voor mensen van verschillende leeftijden, waardoor het een ontmoetingsplek wordt voor jong en oud.
- Multifunctioneel: Gezien de beperkte ruimte moeten voorzieningen zo veel mogelijk multifunctioneel worden ingezet.
- Meerdere doelgroepen: Het USPA moet rekening houden met verschillende doelgroepen, waaronder mindervaliden.
- Nabijheid en integratie: Het park moet goed geïntegreerd zijn in de omgeving en gemakkelijk bereikbaar zijn voor iedereen.
- Authentieke sfeer: Het USPA zal de kenmerkende sferen van de gemeente Eemsdelta weerspiegelen, zoals haven, fabriek, boerderij en bouwplaats.
- Bottom-up karakter: Het ontwerp van het USPA is gebaseerd op de input en wensen van de gemeenschap en belanghebbenden.
- Draagvlak voor efficiënt beheer, onderhoud en duurzame exploitatie: om de faciliteiten van USPA in optimale staat te houden en te zorgen voor een aantrekkelijke omgeving voor alle gebruikers.

Afbeelding: Een voorproefje van hoe het Urban Sports Park Appingedam eruit kan komen te zien.
Toekomstige impact op Campus Eemsdelta en gemeenschap
Dit is een geweldige ontwikkeling voor de Campus Eemsdelta Groningen en de bredere gemeente Eemsdelta. Het USPA zal niet alleen een plek bieden voor sport en recreatie, maar ook een kans zijn om de unieke kenmerken van de regio te vieren. We kijken uit naar de verdere ontwikkeling van dit spannende project en hoe het een positieve impact zal hebben op de gemeenschap.
Het USPA wordt een veelzijdige plek waar mensen van alle leeftijden van kunnen genieten.
Blijf op de hoogte
Wil je op de hoogte blijven van de laatste updates over het Urban Sports Park Appingedam en andere ontwikkelingen op de Campus Eemsdelta Groningen? Blijf dan onze website volgen voor meer nieuws en informatie. Voor een visuele vooruitblik kun je onze volledige collectie artist impressions bekijken op onze Facebook-pagina.
Delen:
Ook interessant

Theatervoorstelling Dreumlaand brengt Eemsdelta tot leven
Eemsdelta krijgt een eigen theatervoorstelling: Dreumlaand. Een theatervoorstelling over, door en voor Eemsdelta. Dit unieke project van Gronings Vuur wordt in april acht keer opgevoerd in de voormalige Bronsmotorenfabriek in Appingedam. Een voorstelling vol verhalen De voorstelling Dreumlaand is ontstaan uit verhalen en ervaringen van inwoners van Eemsdelta. Het theatergezelschap De Prutsers, bestaande uit vier […]

Leerlingen planten Tiny Forest op de Campus
Op woensdag 19 maart spelen leerlingen uit klas 1 en 2 van alle deelscholen een belangrijke rol in de aanleg van een Tiny Forest op de campus. Gedurende de hele dag zullen zij in tweetallen maar liefst 2400 boompjes planten! Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos dat normaal gesproken ongeveer 400 m² groot […]