Campus Eemsdelta officieel geopend

1, 2 en 3 juni was het zover. De officiële opening van de Campus Eemsdelta Groningen. En dat vierden we met alle betrokkenen, de leerlingen en iedereen uit de regio.

1 juni – Opening met genodigden

Donderdag 1 juni was de aftrap. Samen met alle collega’s en relaties van VO Eemsdelta, MBO Noorderpoort en Campus Eemsdelta Groningen werd de campus officieel geopend. Bedenkers en gebruikers kwamen aan het woord en samen staken ze de lichten van de campus ‘aan’. Klaar voor de toekomst, klaar voor het leggen van verbindingen tussen de regio en de campus.

2 juni – Feest voor leerlingen

Vrijdag 2 juni werd de opening met alle leerlingen van de campus gevierd. De officiële opening van hun schoolgebouw werd gevierd met onder andere een BMX show, disco-roller skate en nog veel meer activiteiten. De campus is inmiddels de thuisbasis voor ruim 1700 leerlingen uit het voortgezet onderwijs en het mbo. Leerlingen en studenten leren in het complex van elkaar en door mensen en bedrijven te ontmoeten door te ondernemen in de regio.

3 juni – Open dag voor de regio

Zaterdag 3 juni was de opening voor iedereen uit de regio. Bezoekers konden onder andere rondgeleid worden, de campus bekijken tijdens een drone vlucht of met VR de toekomst van de campus bekijken. Ook werden bezoekers uitgedaagd om na te denken over hun eigen toekomst tijdens de theatershow Karnivoale. Bekende Groninger acteurs zoals Frank den Hollander en Alina Kiers moedigden het publiek aan om nooit te stoppen met leren en groeien. Ook voor kinderen was er een uitgebreid programma. Zo konden ze onder andere knutselen met plexiglas bij de Jonge Onderzoekers en experimenteren bij de Digital Art Factory.

Aftermovie – Officiële opening campus

Delen: