Predikaat Technasium

Mijlpaal: Uitreiking Predicaat Technasium

Na een jaar van voorbereiding en een jaar kandidaat-lid is deelschool Rudolph Pabus Cleveringa officieel toegelaten tot het Technasiumnetwerk! Dit netwerk bestaat uit ruim 100 scholen, waarvan Rudolph Pabus Cleveringa nu de zesde school in de provincie Groningen is. Op vrijdag 4 oktober ontving de school officieel het predicaat Technasium. 

Dat betekent dat VO Eemsdelta vanaf dit schooljaar het Technasium aanbiedt voor havo- en vwo-leerlingen. Leerlingen krijgen daardoor de mogelijkheid om het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) te volgen. Bij dit vak zullen leerlingen in groepen werken aan uitdagende opdrachten vanuit bedrijven, overheden of instellingen. O&O stimuleert leerlingen om creatief te denken, samen te werken en oplossingen te bedenken voor echte vraagstukken op het gebied van technologie, klimaat, infrastructuur en meer.

Het vak wordt gegeven in een speciaal ingerichte werkruimte op de campus, waar leerlingen toegang hebben tot moderne faciliteiten zoals de Techniekhal. Zo kunnen ze in een inspirerende omgeving werken aan projecten die niet alleen theoretisch zijn, maar ook praktisch en relevant voor de regio. Deze praktijkervaring bereidt leerlingen voor op hun toekomstige loopbaan en geeft hen een beter inzicht in de mogelijkheden in Noordoost-Groningen. 

In het schooljaar 2023-2024 kunnen leerlingen in klas 1 en 2 havo/vwo deelnemen aan het Technasium. Volgend schooljaar wordt dit uitgebreid naar leerjaar 3 en 4, en uiteindelijk kunnen leerlingen zelfs examen doen in dit vak via de ‘meesterproef’, waarbij zij een jaar lang aan een opdracht werken voor een zelfgekozen externe opdrachtgever.

VO Eemsdelta is trots op de samenwerking met Technasium Nederland en de kansen die het biedt om leerlingen te inspireren, te laten groeien en hen te verbinden met de uitdagingen en mogelijkheden in de regio. Wil je meer weten of zelf een bijdrage leveren als opdrachtgever? Neem dan contact op via technasium@vo-eemsdelta.nl.

Delen: